dimarts, 31 de gener del 2017

Nous menús

A partir d'aquest mes de febrer els menús de l'escola els realitzarà 7 i Tria i el seu equip de nutrició encara que seguiran essent revisats per la Comissió de Menjador, com fins ara. Tot i que el canvi no serà molt notori, sí que hi ha alguns aliments que s'introdueixen per primera vegada i de manera paulativa al menú de l'escola. Alguns com a plats principals però la gran majoria en forma de petit acompanyament. 

Nous aliments que s'introdueixen en aquests menús

Plats


  • Ou dur: L'ou és un aliment únic per moltes raons, entre les quals hi ha la qulitat de la seva proteïna, el seu perfil de greixos saludables i totes les vitamines, minerals i antioxidants que conté.




  • Peix blau (Salmó i Castanyola): el peix blau és un dels aliments més saludables. És una font important de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines (A, B1, D i E), sals minerals (calci, iode, ferro i zinc) i d'àcids grassos insaturats com l'Omega-3.



Acompanyament




  • Raves: se li atribueixen propietats diurètiques i antiescorbútiques. Te un contingut baix en calories, nivells moderats de vitamina C i petites quantitats de vitamines del complex B, ferro i fòsfor.





  • L'api és molt beneficiós per l'estómac, el pàncrees i la melsa i, per tant, beneficia la digestió. També és bo per al fetge.





  • Col llombarda: una de les varietats de verdura més riques en seleni, el qual disminueix la pressió arterial, aporta oxigen al texit muscular, produeix anticosos, desintoxica dels metalls pesants, prevé de l'esterilitat i activa el tiroide.


  • Cogombre: A més de contenir vitamina A, B1, B2, C i PP, presenta traços de vitamina B6 i E. Aquesta hortalissa també conté sofre, bo per a les ungles i els cabells i per a la bellesa de la pell.



  • Xips de moniato: És un aliment energètic a causa del seu contingut en carbohidrats. També és ric en sucres i fècules. Així mateix, té propietats antioxidants gràcies a la presència de vitamina C. Aquesta hortalissa és reguladora del trànsit intestinal i, així, evita l'estrenyiment. Una altra propietat del moniato és que ajuda a regular la tensió arterial gràcies al seu elevat contingut en potassi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada